Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državna potpora
  • 26.04.2024. 09:00

Od 1. svibnja prijavite se za potpore sektoru mliječnog govedarstva, ovčarstva i kozarstva

Radi se o državnoj potpori sektoru stočarstva zbog narušenog proizvodnog potencijala za 2024. godinu, objavila je Agencija za plaćanja.

Foto: Đorđe Lalić
  • 3.961
  • 234
  • 0

Od 1. svibnja otvoreno je podnošenje zahtjeva za Mjeru 1. Potpora za obnovu narušenog proizvodnog potencijala u sektoru mliječnog govedarstva, ovčarstva i kozarstva iz Programa državne potpore sektoru stočarstva za 2024. godinu, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ističu kako se zahtjev za potporu popunjava putem AGRONET-a, a po popunjavanju podnositelj je dužan na računalu u potpunosti popuniti Izjavu koju ovjerava potpisom (i pečatom za pravne osobe) i dostavlja osobno ili preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, s naznakom: "Mjera 1. Potpora za obnovu narušenog proizvodnog potencijala u sektoru mliječnog govedarstva, ovčarstva i kozarstva".

Zahtjev i Izjavu moguće je podnijeti najkasnije do 31. svibnja. 

Između ostalog, navode da će se potporom obnoviti proizvodni potencijal sektora proizvodnje kravljeg mlijeka za 20% te ovčjeg i kozjeg mlijeka za 30% koliko je u promatranom razdoblju narušen. Potpore će biti usmjerene na obiteljska poljoprivredna gospodarstva male i srednje veličine u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća koja uzgajaju goveda, ovce i koze radi proizvodnje mlijeka.

Prihvatljivi korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća definirana člankom 2. Priloga 1. Uredbe o poljoprivrednom izuzeću koja dostavljaju podatke o proizvodnji mlijeka u skladu s Pravilnikom o obveznoj dostavi podataka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda i upisana su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te koja:

  • isporučuju mlijeko u odobreni objekt u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla ili
  • su upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla ili
  • su upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla s opisom djelatnosti prerada mlijeka na gospodarstvu i/ili sir i vrhnje i/ili mljekomat i/ili pokretni mljekomat  

Sve ostale detalje iz Programa možete pronaći ovdje.


Tagovi

Mjera 1 Potpora stočarstvu Mliječno stočarstvo Prijava za potporu APPRRR


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.